ΕΧΜΙ

NeoControl Logo1

ΚΤΡ

KPT 16Small

Lifewave

Lifewave Patches 160515

Καλωσορίσατε στην ηλεκτρονική μας σελίδα

Στις σελίδες του χώρου μας θα βρείτε γενικές πληροφορίες για την φυσιοθεραπεία και τις σύγχρονες μεθόδους που η τεχνολογία προσφέρει στην επιστήμη έτσι ώστε να αποθεραπεύει, να ενδυναμώνει και να επαναφέρει το σώμα κάθε ανθρώπου στην φυσική του κατάσταση.

Βασικός κανόνας για σωστή φυσιοθεραπεία είναι:
1) η σωστή διάγνωση από την κλασσική ιατρική.
2) η αυστηρή συνεργασία ιατρού - φυσικοθεραπευτή - ασθενή για μια σωστή εφαρμογή - εκτέλεση θεραπείας ώστε να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
3) Να γνωρίζει ο ασθενείς τι πρέπει "να αποφεύγει" κατά την διάρκεια της αποθεραπείας του.

Athlitis Protis Myoskeletos

Τι είναι φυσικοθεραπεία;

Φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία σε συνεργασία με την ιατρική άλλων ειδικοτήτων συνεισφέρει στην ανακούφιση του πόνου , στην αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας και αρμονίας του μυο-σκελετικού συστήματος του ανθρώπου ,έτσι ώστε να μπορέσει γρήγορα να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Η φυσικοθεραπεία για τους θεραπευτικούς σκοπούς της χρησιμοποιεί φυσικά και μηχανικά μέσα (φυσικούς παράγοντες) όπως ηλεκτρισμό -μαγνητισμό –υπέρυθρες ακτινοβολίες με εφαρμογή στο Soft-laser- υδροθεραπεία-την κρυοθεραπεία-την θερμότητα κ.α την μάλαξη- την κίνηση κ.λ.π χωρίς την χρήση φαρμάκων. Συνεργάζεται κυρίως με τους ορθοπεδικούς –νευρολόγους –ρευματολόγους και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση ασθενών με καρδιολογικά -πνευμονολογικά και ουρολογικά προβλήματα (κινησιολογική παρέμβαση) .

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας