ΕΧΜΙ

NeoControl Logo1

ΚΤΡ

KPT 16Small

Lifewave

Lifewave Patches 160515

Lifewave Patches

Lifewave Patches 160515Τα Lifewave patches είναι μη διαδερμικά αυτοκόλλητα επιθέματα με σύνθεση από οργανικά υλικά όπως: αμινοξέα, σάκχαρα και σταθεροποιημένο οξυγόνο, υλικά χαρακτηρισμένα από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων ως ασφαλή.

Τα υλικά στα επιθέματα, σχηματίζουν υγρούς κρυστάλλους σε κλίμακα νάνο, που λειτουργούν σας μικρές κεραίες.

Αυτές οι μοριακές κεραίες, ενεργοποιούνται από το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο και μεταφέρουν συγκεκριμένες βιοπληροφορίες που μεταδίδονται στο σώμα, προκαλώντας την ισορροπία της ενέργειας, τη παραγωγή ενέργειας από το λίπος, την αύξηση των απαραίτητων συστατικών για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων και τη μείωση των τοξικών φορτίων τους.

Απλούστερα, μπορούμε να πούμε ότι τα επιθέματα είναι προγραμματισμένα σας ολοκληρώματα Η/Υ που χρησιμοποιούν ειδικές φόρμουλες, παράγοντας διαφορετικού μεγέθους βιολογικά μηνύματα.

Περισσότερα...

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ (ΕΧΜΙ)

NeoControl Logo1Ως ακράτεια των ούρων ορίζεται η μη ελεγχόμενη απώλεια ούρων είτε σε φάση ηρεμίας (ακράτεια επιτακτικής μορφής) είτε σε φάση προσπάθειας (ακράτεια προσπάθειας) ή μικτού τύπου.

Τα αίτια της ακράτειας τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα μπορεί να είναι:

• Τα παροδικά αίτια όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού κ.α.

• Η υπερδραστήρια κύστη

• Aνεπάρκεια του σφικτήρα της ουρήθρας

• Η απόφραξη της εξόδου της κύστης

• Οι συγγενείς ανωμαλίες και άλλα.

Ως εκ τούτου η αιτιογενετική διάγνωση τίθεται μετά από ανάλογη προσέγγιση από τους ειδικούς ουρολόγους ενώ ο τρόπος αντιμετώπισης της νόσου ποικίλει ανάλογα με το υποκείμενο αίτιο. Ο ειδικός καλείται να προτείνει θεραπείες που, ανάλογα με τη περίπτωση, μπορεί να είναι φαρμακευτικές, χειρουργικές και άλλες υποστηρικτικές μέθοδοι ή και συνδυασμός αυτών.

Μεταξύ των υποστηρικτικών προτάσεων στην αντιμετώπιση τόσο της ακράτειας επιτακτικής μορφής όσο και της ακράτειας από προσπάθεια υπεισέρχεται και η φυσικοθεραπεία για την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους η οποία στο παρελθόν δια μέσου της ηλεκτρικής διέγερσης πετύχαινε την ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους με ένα καθόλου ευχάριστο τρόπο τόσο γα τον ασθενή όσο και για τον φυσικοθεραπευτή.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας στην ιατρική δημιουργήθηκε η Εξωσωματική Μαγνητική Νευρική Διέγερση (ΕΧΜΙ) η οποία μας παρέχει μία μη επεμβατική, εντελώς ανώδυνη, αποτελεσματική και το σημαντικότερο συμπληρωματική θεραπεία στον ασθενή.

Τι είναι η εξωσωματική μαγνητική νευρική διέγερση (ΕΧΜΙ);

Περισσότερα...

RIMM 999 ELMAS ITALY Μαγνητική Μοριακή Δόνηση-Συντονισμός

Helmas Rimm999Η RIMM 999 είναι ένα νέο μηχάνημα που βασίζεται στην μαγνητική μοριακή δόνηση-συντονισμός ορισμένων ειδικών βιολογικών ιστών.

Το φαινόμενο αυτό καθιστά δυνατή την αντιμετώπιση με επιτυχία όλων των μεγάλων οστεοαρθρικών παθήσεων, σε χρόνους αποθεραπείας πολύ πιο σύντομους από τους συνήθεις άλλων τεχνικών και ενδείκνυται επίσης σε:

• μυϊκά τραύματα

• αρθρικά τραύματα

• πόνους μετά από εξαρθρώσεις - συνδεσμικές κακώσεις- κατάγματα

• Οστεοπόρωση

• Meniere, Barre

• Τριδύμου νευρίτιδα

• Οξεία -Χρόνια Ισχιαλγία

• Επικονδυλίτιδα

• Αρθρίτιδα

Η θεραπευτική δράση του RIMM 999 υλοποιείται κυρίως διαμέσου δύο φάσεων, ήτοι της μεταβολής της διαπερατότητας των κυτταρικών μεμβρανών και του βιολογικού μοριακού συγχρονισμού των ιστών.

Η μεταβολή στη διαπερατότητα της μεμβράνης προκαλεί (βοηθάει) το κύτταρο έτσι ώστε να μπορεί καλύτερα να αλληλεπιδράσει με το εγγύς περιβάλλον του αυξάνοντας και βελτιώνοντας της ζωτικής σημασίας λειτουργίες του ενώ ο βιολογικός του μοριακός συγχρονισμός (δόνηση)σταθεροποιεί τους ρυθμούς και τα τυπικά χρονοδιαγράμματα του σώματος για να αποκατασταθεί η βέλτιστη λειτουργία του.

Περισσότερα...

Ανάλυσης σύστασης σώματος TANITA TBF 300

Body-Composition-Analyzer---TBF-300WA lΧάστε το σωματικό λίπος και όχι τους μύες. Είναι πολύ σπουδαίο να γνωρίζει κανείς πόσο λίπος πρέπει να χάσει!

Δεν είναι δική μας δουλειά να σας προτείνουμε ή να σας υποδείξουμε τις διάφορες μεθοδολογίες και λύσεις για να χάσετε λίπος και να αδυνατίσετε. Αυτή είναι δουλειά άλλων (των ειδικών που ασχολούνται επιστημονικά και ολοκληρωμένα με αυτό το θέμα).

Αυτό όμως που θέλουμε και είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στους υπέρβαρους ή παχύσαρκους ασθενείς που για λόγους “υγείας” επιβάλλεται να χάσουν λίπος (όσον αφορά αυτούς δηλαδή που υποφέρουν από πόνους της Σπονδυλικής Στήλης και κυρίως Οσφύ-ισχία-γόνατα - ΠΔΚ) είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μάθουν “πόσο λίπος πρέπει να χάσουν“ και όχι πώς να το χάσουν, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα των θεραπειών στις οποίες ενδεχομένως πρέπει να υποβληθούν.

Περισσότερα...

Biofeedback

Biofeedback 2Με τον όρο biofeedback (ανάδραση) εννοούμε τον μηχανισμό κατά τον οποίο δίνουμε την δυνατότητα στον ασθενή να ελέγχει την διαδικασία κίνησης του τραυματισμένου του μέλους με τελικό σκοπό την πλήρη μυϊκή επανεκπαίδευση –χαλάρωση και φυσικά αναλγησία. Εν ολίγοις μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία εκπαιδευτική διαδικασία κυρίως κατά την οποία ο ασθενής δια μέσου του εγκεφάλου και του σώματος του μαθαίνει πώς να καθοδηγεί και να εκτελεί τις κινήσεις του. Δεν θεωρείται λοιπόν άμεση αλλά έμμεση θεραπεία.

Περισσότερα...

Ηλεκτροθεραπεία στην φυσικοθεραπεία

CureCenter13Η ηλεκτροθεραπεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την φυσικοθεραπεία στο θέμα της αναλγησίας (πόνο)-ενδυνάμωσης. Ηλεκτρικά ρεύματα διαπερνούν το δέρμα και θεραπεύουν(αναλγητικά ρεύματα) ή ενισχύουν (ρεύματα διέγερσης) τον μυϊκό τόνο σε ατροφικούς μύες ( διαφορετικής αιτιοπαθογένειας) σε μυϊκές ατροφίες με την χρήση ειδικών ηλεκτροδίων (μεταλλικά-σιλικόνης-στυλοειδή-αναρρόφησης) διαφόρων διαστάσεων. Ανάλογα με την πάθηση και ορισμένων παραμέτρων (όπως μορφή ηλεκτρικού ερεθίσματος, διάρκεια αυτού, χρόνος παύσης, συχνότητα, ένταση) το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσφέροντας σπουδαία αποτελέσματα στις περιοχές όπου εφαρμόζεται σαν θεραπεία, συνεισφέροντας:

• Στην μείωση του πόνου

• Ενίσχυση του μυϊκού τόνου για την διάπλαση και διατήρηση των μυών.

• Τόνωση της αιματική κυκλοφορίας

• Νευρική διέγερση για παράδειγμα με την κατάρτιση της νεύρωσης και θεραπεία της παράλυσης 

• Μυϊκή χαλάρωση (μυϊκοί σπασμοί )

• Ιοντοφόρεση – ιονοφόρεση (με γαλβανικό ρεύμα)ξεπερασμένη μέθοδος διότι ήδη στο χώρο της φυσικοθεραπείας υπάρχει το shift Molecolare III με επιτυχία μεταβίβασης των ενεργών συστατικών των διαφόρων φαρμάκων μέσα στον ιστό σε ποσοστό έως και 96%.

Περισσότερα...

Warm Compl - DEEPWARM/C:

DeepWarmCompl1Υπερθερμία (deep warm της life med EDW) ενεργοποιεί το βιολογικό σύστημα του οργανισμού έτσι ώστε να παραχθεί θερμική ενέργεια η οποία διαχέεται από τα έσω προς τα έξω δηλαδή προς τους γύρω ιστούς δια του φαινομένου της αγωγιμότητας αλλά και κυρίως δια της κυκλοφορίας του αίματος. (Ενδογενής θερμοκρασία) σε αντίθεση με την διαθερμία βραχέων κυμάτων κατά την οποία εφαρμόζεται (δημιουργείται) θερμική ενέργεια από τα έξω προς τα έσω μέρη του ανθρώπινου σώματος (εξωγενής θερμοκρασία).

Υπερθερμία (deep warm της life med EDW) ενεργοποιεί το βιολογικό σύστημα του οργανισμού έτσι ώστε να παραχθεί θερμική ενέργεια η οποία διαχέεται από τα έσω προς τα έξω δηλαδή προς τους γύρω ιστούς δια του φαινομένου της αγωγιμότητας αλλά και κυρίως δια της κυκλοφορίας του αίματος. (Ενδογενής θερμοκρασία) σε αντίθεση με την διαθερμία βραχέων κυμάτων κατά την οποία εφαρμόζεται (δημιουργείται) θερμική ενέργεια από τα έξω προς τα έσω μέρη του ανθρώπινου σώματος (εξωγενής θερμοκρασία).

Περισσότερα...

Η Διαθερμία βραχέων κυμάτων Short wave Therapy Curapuls 419

ShortWave1Η εφαρμογή των βραχέων κυμάτων (short wave) της CURAPULS 419 δημιουργεί μία εξωγενή θερμοκρασία (από έξω προς τα μέσα) η οποία εισχωρεί σε βάθος και γίνεται με δύο τρόπους:

• Χρησιμοποιώντας την μέθοδο του πυκνωτή

• Χρησιμοποιώντας την επαγωγική μέθοδο

Η θεραπεία αυτή γίνεται με την χρήση ειδικών ηλεκτροδίων (τύμπανα-ελαστικά ηλεκτρόδια ή κυκλικό ηλεκτρόδιο CIRCUPLODE) διαφόρων διαστάσεων που τοποθετούνται

1) Με εγκάρσια εφαρμογή

2) Επιμήκη εφαρμογή

3) Παράλληλη εφαρμογή

Σαν αποτελέσματα αναφέρουμε:

Ø Αύξηση αιματικής κυκλοφορίας (αγγειοδιαστολή)

Ø Αύξηση λεμφατικής κυκλοφορίας

Ø Αύξηση του μεταβολισμού και απομάκρυνση των παραγώγων αυτού και μείωση της φλεγμονής

Ø Γρήγορη επούλωση των τραυμάτων

Ø Άμεση ανασταλτική επίδραση στις αισθητικές νευρικές ίνες και κατά συνέπεια ελάττωση του πόνου

Ø Γρήγορη απορρόφηση οιδημάτων – αιματωμάτων

Ø Δυναμική ενεργοποίηση της περιφερικής κυκλοφορίας

Ενδείκνυται για μετατραυματικές ανωμαλίες – μετεγχειρητικές κακώσεις – φλεγμονές.

Η short wave της CURAPULS μας παρέχει τη δυνατότητα να έχουμε παλμική ή συνεχή εκπομπή (ανάλογα την οξεία-χρόνια-φάση της πάθησης)

Εφαρμόζεται στην ορθοπεδία-τραυματολογία-ρευματολογία-νευρολογία-δερματολογία.

Περισσότερα...

Laser

LaserΗ ακτίνα LASER σημαίνει ( “Light Amplification by stimulated Emission of radiation”) δηλαδή ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας. Με την ακτίνα λεϊζερ μπορούμε να αποκτήσουμε εύκολα συχνότητες, θεραπευτικού φωτός, πολύ πιο ισχυρές από τις γνωστές πηγές εκπομπής θεραπευτικής ακτίνας. Τα λεϊζερ εκτός του ότι χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία, σε διαστημικές ερευνες, για στρατιωτικούς λόγους εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείτε επίσης στην ιατρική. Στην φυσικοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα soft laser που έχουν επίδραση στην διέγερση των ιστών (biostimolation), ανήκουν στην κατηγορία χαμηλής έντασης που δεν δημιουργεί δραστικό θερμικό αποτέλεσμα (που οφείλεται στο μήκος κύματος της ακτίνας κάτω από τα 400 nm)αλλά κυρίως βιοδιέγερσης: την λυμφατική περίσταλση τον μετασχηματισμό προσταγλανδίνες σε προστακυκλίνες και την υπερπόλωση των κυτταρικών μεμβρανών και των νευρικών ινών.

Περισσότερα...

Ο υπέρηχος στην φυσικοθεραπεία

YperixosΟ υπέρηχος είναι ένα μηχάνημα,το οποίο χάρη σ΄ ένα αισθητήρα που βρίσκεται στην κεφαλή επαφής, μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανικές δονήσεις ( ηχητικά κύματα) τα οποία θα μεταδοθούν προς τα ενδότερα στρώματα του δέρματος.

στην φυσικοθεραπεία χρησιμοποιούμε τον θεραπευτικό υπέρηχο σε αντίθεση με τον διαγνωστικό υπέρηχο που χρησιμοποιούν οι γιατροί .η διαφορά τους έγκειται στο ότι :ο μεν ιατρικός –διαγνωστικός υπέρηχος εκπέμπει ηχητικά κύματα με μεγαλύτερη γωνία πρόσκρουσης σκιαγραφώντας οτιδήποτε ήθελε συναντήσουν μπροστά τους (βοηθώντας στην διάγνωση), ο δε φυσιοθεραπευτικός υπέρηχος εκπέμπει μικρότερη γωνία πρόσκρουσης ηχητικών κυμάτων διαπερνώντας μέσα από τα μαλακά μόρια των ιστών- τένοντες –οστά κλπ. προσφέροντας τους τα θεραπευτικά του αποτελέσματα .

για την σωστή λειτουργία του υπέρηχου δεν πρέπει να παρεμβάλλεται κανένα στρώμα αέρος ανάμεσα στην κεφαλή επαφής και του δέρματος για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε μία ειδική γέλη (gel) ώστε να επιτύχουμε μια καλλίτερη και αποτελεσματικότερη μετάδοση των ηχητικών κυμάτων μέσα στον ιστό.

η ηλεκτρική ενέργεια λοιπόν φθάνοντας στην κεφαλή του υπέρηχου μετατρέπεται σε μηχανικούς κραδασμούς-δονήσεις και οι οποίοι με την μορφή ηχητικών κυμάτων εισερχόμενοι μέσα στον ιστό προσφέρουν μηχανικά -βιολογικά- θερμικά αποτελέσματα.

ο υπέρηχος έχει βοηθήσει την φυσικοθεραπεία πάρα πολύ στην επίλυση πολλών παθολογικών νευρολογικών αλλά κυρίως ορθοπεδικών καταστάσεων όπως :συνδεσμικές κακώσεις –τενοντίτιδες –θυλακίτιδες-οιδήματα –αιματώματα-μυαλγίες –μυϊκές συσπάσεις-οστεόφυτα (άλατα) σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης κλπ.

ανάλογα με το αν είναι το πρόβλημα επιπολής ή εν τω βάθη οξύ ή χρόνιο χρησιμοποιούμε υπέρηχο 1mhz και 3μηz σε διακεκομμένη ή συνεχή μορφή εκπομπής.

Περισσότερα...

ATR - A=Analgesic , T= Therapeutic, R=Rehabilitative Τι είναι η ATR Med Tecar θεραπεία;

CureCenter8Είναι μία νέα μορφή θεραπείας που επαναδραστηριοποιεί τις φυσικές αναλγητικές- αντιφλεγμονώδεις-επουλωτικές διαδικασίες του οργανισμού δίχως την εκπομπή ενέργειας ή ακτινοβολίας από έξω προς τα μέσα. Πρόκειται για μία νέα επαναστατική μέθοδο στον χώρο της φυσικοθεραπείας αφού για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στον χώρο της βιολογίας η θεμελιώδης αρχή του πυκνωτή αναπτύσσοντας μία τεχνολογία που μας επιτρέπει να παροτρύνουμε του ιστούς να αντιδράσουν ενεργώντας από τον εσωτερικό χωρίς δηλαδή περιττή διάχυση ενέργειας. Τα πλεονεκτήματα της ATR Med Tecar σε σύγκριση με άλλες μορφές φυσικοθεραπευτικών μηχανημάτων, πηγάζουν από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρεύμα επαφής αλλά κίνησης των ηλεκτρικών φορτίων των ιστών που δημιουργείται λόγω έλξης και άπωσης αυτών. Ο μηχανισμός δράσης του ATR Med δημιουργεί δυνατή διέγερση σε κυτταρικό επίπεδο ενεργοποιώντας τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης και ανάκτησης επιφέροντας μία δυναμική αγγειοδιαστολή με αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας απορρόφηση – απομάκρυνση των οιδημάτων άμεση μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Η κίνησης των ιστικών ηλεκτρικών φορτίων δημιουργεί 3 είδη αποτελεσμάτων το:

• Βιοχημικό 

• Θερμικό

• Μηχανικό

Τα αποτελέσματα αυτά βασίζονται πάνω στην ενθάρρυνση και στην ενίσχυση των επουλωτικών εσωτερικών ικανοτήτων των ιστών. Με το χωρητικό ηλεκτρόδιο (capacitive) που είναι επικαλλημένο με μία μονωτική ειδική επένδυση ενεργούμε πάνω στους ιστούς με μαλακά μόρια (μύες – αγγειολεμφικό σύστημα). Με τη λειτουργία του ωμικού ηλεκτροδίου (resistive) το οποίο δεν επικαλύπτεται από μονωτικό υλικό αναπτύσσεται μόνο μία δράση ανάκλησης των ελεύθερων ηλεκτρικών φορτίων του ιστού και απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε μόρια με μεγαλύτερη αντίσταση (κόκαλα-μεγάλοι τένοντες απονευρώσεις- χόνδροι). Η κίνησης των ηλεκτρικών φορτίων επιτυγχάνεται ανάμεσα στις δύο πλάκες επιστροφής, του ιστού και του ενεργού ηλεκτροδίου ( χωρητικού- ωμικού). Εφαρμόζεται στην ορθοπεδία-τραυματολογία στην αποκατάσταση διαστρεμμάτων, συνδεσμικές κακώσεις, τενοντίτιδες θυλακίτιδες οξείες και χρόνιες οστεοαρθρικές κακώσεις στις μετεγχειρητικές αποκαταστάσεις και κυρίως μετά από ολικές αρθροπλαστικές. Καλά αποτελέσματα έχουμε στην επιγονατιδομηριαία χονδροπάθεια, αρθρίτιδες κατ’ ισχίων άρθρωσης, σύνδρομο ηβικής σύμφυσης, άκανθα πτέρνας. Έχει δώσει φανταστικά αποτελέσματα στις αθλητικές κακώσεις

Περισσότερα...

Μαγνητοθεραπεία

CureCenter4Η χρήση του μαγνητικού πεδίου αποτελεί μία μορφή εναλλακτικής και συμπληρωματικής θεραπείας που βασίζεται στην δημιουργία μαγνητισμού που σύμφωνα με τους ειδικούς συμβάλλει στην βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος και αυξάνει την ικανότητα των ιστών να αντιμετωπίζουν διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις. Η εφαρμογή του μαγνητικού πεδίου έχει δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε αρκετές παθήσεις όπως πόνους σε αυχενικό σύνδρομο οσφυαλγίες πόνους αρθρίτιδας μυαλγίες κατάγματα διαστρέμματα μετατραυματικές και μετεγχειρητικές καταστάσεις κ.λπ. προσφέροντας μια αντιφλεγμονώδη δράση υπεραιμία απελευθέρωση ενδορφινών οι οποίες ανακουφίζουν τον πόνο, υποχώρηση οιδημάτων απομάκρυνση των άχρηστων παραγώγων του μεταβολισμού από την πάσχουσα περιοχή (τοξίνες) βοηθούν τον μεταβολισμό λιπιδίων και πρωτεϊνών αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας της πάσχουσας περιοχής.

Περισσότερα...

VIBRAFIT®

CureCenter7Μέσω τις δόνησης το μήκος των μυών αυξομειώνεται χωρίς την θέληση σας. Οι μύες και οι τένοντες συσπώνται και διατείνονται με έναν πάρα πολύ γρήγορο τρόπο  (20 έως 50 φορές το δευτερόλεπτο). To Vibrafit μπορεί να ενεργοποιήσει σχεδόν 100% όλες τις μυϊκές ίνες των μυών του ανθρώπινου σώματος.

Περισσότερα...

Shift Molecolare III

VeicolatoreΗ συσκευή Shift Molecolare III (ήλεκτρομετασχηματισμός για  μεταφορά των ενεργών συστατικών του φαρμάκου) αποτελεί την μέγιστη καινοτομία στον τεχνολογικό και θεραπευτικό τομέα, χάρη στα χαρακτηριστικά κατασκευής και λειτουργίας της, που την ξεχωρίζουν με ουσιαστικό τρόπο από οποιοδήποτε άλλο υπάρχοντα σύστημα στην αγορά. Ο στόχος του συστήματος Shift Molecolare III (μοριακή μεταφορά) είναι να βελτιστοποιήσει την διαδερμική μεταφορά των ενεργών συστατικών στους σωματικούς ιστούς με πλήρη ασφάλεια για τον ασθενή και το άτομο γενικά που υποβάλλεται σε αυτές.

Περισσότερα...

Βελονισμός

BelonismosΤο dry needling (ξηρή βελόνα) είναι μία βελονιστική μέθοδος η οποία εκτελείται με την ειδική και ανώδυνη εισαγωγή λεπτότατων βελονών σε προκαθορισμένα σημεία του δέρματος, με στόχο τη θεραπεία διαφόρων ορθοπεδικών παθήσεων κυρίως μυϊκών προβλημάτων ( δεν έχει καμία σχέση με τον κλασσικό κινέζικο βελονισμό). Ο βελονισμός δεν είναι επώδυνος.

Περισσότερα...

ΚΤΡ (KINESIO TAPE)

KPT 16SmallΠαρακολουθώντας τα διάφορα μεγάλα αθλητικά γεγονότα όλοι μας έχουμε προσέξει ορισμένους αθλητές να φέρουν σε διάφορα σημεία του σώματος των κάτι "παράξενες" έγχρωμες ελαστικές ταινίες. Μήπως πρόκειται για μόδα ή για λόγους ομορφιάς; Τίποτα απ’ όλα αυτά Αποτελεί ένα καινούργιο τύπο ελαστικής περίδεσης του Ιάπωνα  KENZO KASE πριν 25 χρόνια που το ονόμασε kinesio tape. Ταινία για την βελτίωση των κινήσεων, περίδεση ελαστική με θεραπευτικό βιομηχανικό αποτέλεσμα που βασίζεται πάνω στη διαδικασία φυσικής θεραπείας του ανθρώπινου σώματος. Το KTP δείχνει την αποτελεσματικότητα του διαμέσου της ενεργοποίησης του νευρολογικού και κυκλοφορικού συστήματος προσφέροντας επίσης στο μυϊκό σύστημα όχι μόνο την λειτουργία της κίνησης αλλά και την δυνατότητα να ελέγχει την καλή κυκλοφορία των αιματο-λεμφικών υγρών καθώς και την ρύθμιση της θερμοκρασίας κ.λπ. Εκτός του ότι χρησιμοποιείται για θεραπευτικές εφαρμογές στην αθλητιατρική –ορθοπεδία- ρευματολογία- χρησιμοποιείται επίσης στην παιδιατρική –νευρολογία –πνευμονολογία και στις μαστεκτομές

Σημείωση:  Η ταινία του Kinesio tape δεν είναι εμποτισμένη με καμία φαρμακευτική ουσία.

Περισσότερα...

Σάουνα

SaunaΣτην Φινλανδία χρησιμοποιούσαν την σάουνα ως ‘’μαιευτήριο’’ εκμεταλλευόμενοι την θερμοκρασία της για γρηγορότερη χαλάρωση των μυών της πυέλου της εγκύου για ένα (όσο το δυνατόν) ανώδυνο τοκετό. Στον χώρο μας την χρησιμοποιούμε κυρίως για θεραπεία και χαλάρωση.

Περισσότερα...

Υδρομασάζ περιφερειακών αρθρώσεων

NeroΥδρομασάζ περιφερειακών αρθρώσεων άνω-κάτω άκρων για αναλγητική – αντιοιδηματική – αντιφλεγμονώδη θεραπεία (γόνατος – ΠΔ Κ – αγκώνος –ΠΧ Κ) Εδώ πρέπει να επιλεχθεί η κατάλληλη θερμοκρασία του νερού ανάλογα με την πάθηση του ασθενούς.

Περισσότερα...

Υδρομασάζ

YdromassageΥδρομασάζ SPA δύο ατόμων Είναι ο ιδανικός τρόπος χαλάρωσης μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης σας.

Περισσότερα...

Air machine - Cesena - Italy

CureCenter15Μηχανήματα γυμναστηρίου τελευταίας τεχνολογίας της Air machine - Italy που λειτουργούν με αέρα προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στην λειτουργία των αρθρώσεων του σώματος καθώς είναι εφοδιασμένα με ειδικά γωνιόμετρα για την ρύθμιση του εύρους κίνησης. Τα μηχανήματα της Air machine είναι κατάλληλα επίσης και για περιπτώσεις ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στις αρθρώσεις των άκρων τους. Η αυξομείωσης της αντίστασης στους μοχλούς των μηχανημάτων αυτών (το βάρος) επιτυγχάνεται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Περισσότερα...

Ποδήλατο

CureCenter5Εργομετρικό ποδήλατο της Sport's art για ενδυνάμωση - ευλυγισία - εξάσκηση - προθέρμανση βελτίωση της λειτουργίας του αναπνευστικού - καρδιολογικού - κυκλοφορικού - μυϊκού-νευρικού συστήματος παρέχοντας ασφάλεια στον αθλούμενο προστατεύοντας τον από μικροτραυματισμούς κυρίως στην οσφυϊκή περιοχή (μέση - ισχύα - γόνατα) λόγω της εργοδυναμικής κατασκευής του.

Περισσότερα...